Unicef...

har verksamhet i över 190 länder. Arbetet kretsar kring bekämpning av fattigdom, barns rätt till överlevnad och utveckling, skydd mot våld och övergrepp, utbildning och jämställdhet, HIV/aids, katastrofarbete och opinionsbildning för barns rättigheter.

Unicef har 36 så kallade nationalkommittéer och de finns i de rika länderna och arbetar för att:

samla in pengar till Unicefs internationella utvecklingsarbete, eftersom insatserna för barnen är helt beroende av frivilliga bidrag från privatpersoner, företag, organisationer och regeringar,
påverka beslutsfattare för att skapa förändring i till exempel lagstiftning och bilda opinion i barnrättsfrågor,
informera och utbilda om barns situation, barnkonventionen och Unicefs arbete för barns rättigheter.
Unicef Sverige

Unicef Sverige är en av de 36 nationalkommittéerna där cirka 35 personer arbetar. Generalsekreterare är Véronique Lönnerblad. Det finns också Unicef-grupper på cirka 30 orter runt om i Sverige där frivilliga ställer upp för att sprida information och kunskap om barns rättigheter och Unicefs arbete för barn och samla in pengar till Unicefs projekt.

När det gäller barns rättigheter i Sverige fokuserar Unicef på sex olika områden: hjälpa barn att överleva och växa, opinionsbildning, som t.ex. att göra barnkonventionen till lag, samt få med barnkonventionen i grundskolans läroplan, barn i krig och katastrofer, stoppa aidsepidemin, barns rätt till skolgång, skydda barn mot övergrepp,våld och handel.

Källa: Wikipedia
// Riccard


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0